Jaarlijkse vraag Edge.org

(foto: Katinka Matson)

 

De jaarlijkse vraag van edge.org is er weer. Geeft prikkelend beeld van de stand van zaken in de wetenschap, gegeven door wetenschappers. 

 

Mather, Nobelprijswinnaar natuurkunde: "I'm both thrilled and frightened" (over kunstmatige intelligentie).

Interessant debat over de toekomst van kunstmatige intelligentie

Interessant en leuk debat over de toekomst van kunstmatige intelligentie, met vier kannonen: Kurzweil, Tegmark (MIT), Shum (Microsoft) en Stuart Russel (California). 

Lezing internetscepticus Evgeny Morozov

Internetscepticus en schrijver Evgeny Morozov (BLR/USA) geeft op 29 oktober a.s. in Utrecht een lezing over de gevolgen van ‘gratis’ services die technologie- bedrijven aanbieden in ruil voor onze data èn de weinig kritische houding van overheden op dit gebied. Morozov gaat hierover in gesprek met Arjan El Fassed (NL), directeur Open State Foundation en Jons Janssens (NL), oprichter van soverin.net, onder leiding van Mirko Tobias Schäfer (DE) van de Utrecht Data School. De lezing is een samenwerking tussen het Impakt Festival, kunstmanifestatie HACKING HABITAT en TivoliVredenburg en maakt 
deel uit van Residenties in Utrecht.

Nick Bostrom spreekt voor de Verenigde Naties over de gevaren van toekomstige technologieën

Professor Nick Bostrom, auteur van Superintelligentie, spreekt op een bijeenkomst van de VN. Hij vertelt daar ondermeer dat de risico's van menselijke activiteit voor het overleven van de mensheid veel groter zijn dan de natuurlijke risico's, zoals het inslaan van een asteroïde.

Artikel morozov

Alphabet: Googles niemendalletje

 

Google heeft weer wat bedacht: Alphabet. Iedereen is enthousiast, maar Evgeny Morozov noemt het platvloers en gênant.