Agrilution: revolutie in voedselproductie

Agrilution biedt een duurzame oplossing voor grote maatschappelijke problemen als gezondheid en voeding. Agrilution is eenstartup die complete oplossingen ontwikkelt voor consumenten om verse, voedzame en gezonde groenten te telen in eigen huis, in restaurants en op schepen – dus eigenlijk overal. 

In het concept, de Agrilution One, kan je alles telen, van groenten tot vruchtgewassen en van superfoods tot planten voor medicinaal gebruik en dat gewoon in een keukenkastje.

 

 

De Agrilution One is op zo’n manier ontwikkeld dat het makkelijk is in gebruik omdat het systeem volledig geautomatiseerd is. De Agrilution One heeft verstelbare LED verlichting, klimaatbeheersing voor de temperatuur en luchtvochtigheid en een geautomatiseerd systeem voor de bewatering van de planten.  

Omdat er perfecte omstandigheden zijn gecreëerd, kan men twee keer sneller oogsten terwijl het waterverbruik tot 98% verminderd is ten opzichte van de huidige landbouwmethodes. Agrilution werkt onafhankelijk van de weersomstandigheden, dus het kan zelfs in de woestijn gebruikt worden. 

Het werkt in combinatie met een online platform: The Social Plant Recipe Network. Dit platform gebruik men om de Agrilution One te controleren en te bedienen, bijvoorbeeld vanaf een laptop of een smartphone. 

Daarbij stelt het netwerk mensen ook in staat om te discussiëren over de voortgang, nieuwe plantrecepten te beoordelen en te kopen en zelf je eigen plantrecepten te publiceren. Het netwerk functioneert dan als een webshop om plantrecepten te verkopen en waar men geld aan kan verdienen. Eigenlijk werkt het dus als een app store voor plantrecepten. 

Een plantrecept is de perfecte combinatie van alle klimaatomstandigheden, lichtinstellingen en bewatering, zodat er sneller geoogst kan worden en de producten veel voedzamer en lekkerder zijn.  En de consument of restauranthouder kan snel en gemakkelijk duurzame en verse groenten of kruiden produceren. 

De rol van Agrilution en het netwerk is het ontwikkelen van perfecte plantrecepten. Met behulp van de gebruikers kan er onderzocht worden hoe iedere plant het beste kan groeien met deze technieken. Op die manier kunnen er economisch haalbareVertical Farms in elke stad over heel de wereld ontstaan. Voedselzekerheid en gezonde mensen zijn het resultaat.  

De mensheid en de planeet hebben door de landbouw al twee keer een revolutie doorgemaakt,

de derde revolutie breekt nu aan!

Agrilution is een initiatief van drie jonge professionals van de Hogere Agrarische School: Max Lössl, Mick de Kok en Nick Hogervorst.